De meeste mensen kennen ze wel: de reclamezuilen op het perron. Maat wat velen niet zullen weten is hoeveel werk er gepaard gaat met het installeren van deze zuilen, of 'Reclamedragers'. Met name het installeren zonder dat de reiziger hier hinder van ondervindt is een uitdaging, maar voor De Wilde Grond-, Weg- en Waterbouw is het, na de stations Amersfoort, Zwolle, Amsterdam en Arnhem inmiddels gesneden koek. 

In opdracht van NS voert de Wilde Grond-, Weg- en Waterbouw de installatie van diverse reclamedragers op de stations Amersfoort, Zwolle, Amsterdam en Arnhem uit. De werkzaamheden vinden plaats in een complexe omgeving waar wij rekening moeten houden met diverse stakeholders, denk aan reizigers, winkels en eetgelegenheden op het perron. Hierbij dient tijdens de installatie van de reclamedragers ook veel aandacht te zijn voor transportopslag en de werkbenadering. Onze doelstelling voor dit project is dan ook het voorkomen van hinder met veel aandacht voor de veiligheid, zowel van onze medewerkers als van reizigers.

Het metalen frame waar de reclamedragers op geplaatst worden, worden inclusief bekabeling opgeleverd. Dit kant-en-klare systeem wordt ook wel ‘Plug & Play’ genoemd. Maar om de metalen frames te kunnen plaatsten dient er eerst een fundering aangebracht te worden. Dit is waar de Wilde begint: wij brengen de fundatie en de ondergrondse infrastructuur aan, wat tot aan de installatie van het metalen frame beschermd wordt met een dummy. Dit blauwe omhulsel zorgt ervoor dat het reeds uitgevoerde werk beschermd is tegen passerende reizigers zonder dat er een groter deel van het perron afgesloten hoeft te worden. Na het plaatsen van de dummy kan Stam & Co, onder coördinatie van De Wilde, de kabels en leidingen aanbrengen en kunnen de reclamedragers geïnstalleerd worden. 

Bekijk meer projecten