Binnen de Reimert Groep organiseren we, in het kader van omgevingsmanagement en techniekeducatie, regelmatig activiteiten voor kinderen: zij het voorlichtingen over verkeersveiligheid, rondleidingen over de bouw om kinderen enthousiast te maken voor de techniek, of een boomplantdag zodat de kinderen zelf een stukje kunnen bijdragen aan hun omgeving. Maar afgelopen week kregen wij een wel héél bijzonder verzoek binnen uit Minnertsga in Friesland. Een verzoek dat wij niet konden en wilden weigeren...

 

Een bijzonder verzoek

Vanuit de Provincie Fryslân kregen wij de vraag of de 12-jarige Gerrit de Vries uit Minnertsga een dagje mee kon lopen met onze asfaltploeg. Gerrit staat als ambassadeur van zijn dorp op de bouwborden. Eerder dit jaar bleek dat hij ongeneeslijk ziek is; hoe mooi is het dan als wij als aannemer een topdag voor hem kunnen organiseren? Dus we gingen ermee aan de slag. De asfaltploeg werd geïnformeerd - ook zij waren direct enthousiast - en alle kasten op kantoor werden opengetrokken om te kijken of we nog een leuke goodiebag konden samenstellen. De uitvoerder nam een veiligheidshesje en helm voor Gerrit mee (want veiligheid voorop!) en zo werd alles in werking gezet om dit bijzondere verzoek waar te maken.

In Minnertsga voeren wij, in opdracht van de Provincie Fryslân, groot onderhoud uit aan de provinciale weg N393, die dwars door het Friese dorpje heen loopt. De weg is hard toe aan nieuw asfalt en wordt bovendien veiliger gemaakt door verbreding van de fietsstrook en het aanbrengen van een 30 kilometerzone met gebruik van rood asfalt. En juist daarbij kon Gerrit ons prima een handje komen helpen!

  Gerrit-3

Aan de slag in Minnertsga

Gerrit en zijn moeder Hanna kwamen op de fiets bij het werkvak aan, waar de mannen al klaar stonden om aan de slag te gaan. Voorman Richard Bollema nam eerst de tijd om Gerrit alles uit te leggen over het materieel en het proces van asfalt draaien. Gerrit, die een voorliefde voor techniek heeft, luisterde aandachtig en nam alles in zich op.

Maar toen was het toch echt tijd om verder te werken; het asfalt komt natuurlijk niet vanzelf op de weg. Dus hop, Gerrit op de machine, waarna de machinist hem uitlegde hoe het werkt. En dat bleek een gouden zet... Gerrit heeft, onder begeleiding van de asfaltploeg natuurlijk, uiteindelijk het halve dorp voorzien van rood asfalt! En waar gewerkt wordt moet ook geschaft worden, dus at Gerrit 's avonds gewoon mee met de jongens in de keet.

 

Voor een goed doel

Binnen de Reimert Groep zijn wij er trots op dat wij deze middag hebben mogen organiseren voor Gerrit. Het was een leuke middag en een bijzondere ervaring. Daarom willen wij onze steun betuigen aan Stichting Semmy. Zoals Gerrit zijn er namelijk nog veel meer kinderen. Onderzoek is dan ook hard nodig om de kans op genezing in de toekomst te vergroten.

   

Helpt u ook mee?

Doneren aan Stichting Semmy kan via deze site.