In de week van de circulaire economie kondigen de Reimert Groep en Floriade Expo 2022 hun partnerschap aan. En dat is niet toevallig. Speerpunt voor Reimert is duurzame en circulaire bouw. Binnen de Floriade-thematiek “Growing Green Cities” presenteert Reimert op de Expo duurzame oplossingen die nodig zijn om steden aantrekkelijk en veilig te houden.

Reimert bouwt aan een veerkrachtige infrastructuur, bevordert inclusieve en duurzame industrialisering en stimuleert innovatie. Zij geeft hiermee invulling aan één van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Duurzaamheid en circulariteit gaan door alle lagen van de bedrijfsvoering van Reimert. Vanaf dit jaar wordt een transformatie ingezet totdat het hele wagenpark elektrisch is. Waar mogelijk wordt ook overgegaan op elektrisch materieel, zoals shovels en kranen.

Hoge ambitie

Samen met partner Cirwinn ontwikkelt Reimert diverse innovatieve technologieën voor een circulaire toekomst. Zo ontwikkelden ze samen het cementloze constructiebeton op basis van Almeers betonpuin waar de Floriade bruggen van zijn gebouwd. Verder wordt er op dit moment gewerkt aan de ontwikkeling van groene waterstof op basis van Almeerse reststromen (hout, riet en rioolslib). Deze waterstof kan met behulp van waterstofinjectors worden toegevoegd aan het verbrandingsproces in traditionele dieselmotoren met als gevolg een CO₂-reductie van 30-50%. In combinatie met Blauwe Diesel kan deze reductie oplopen tot wel 99.3%.

Directie-Reimert-Groep-en-Floriade-Expo-2022-op-een-van-de-circulaire-bruggen-bij-Floriade-Foto-Fotolinie-1

Directie Reimert Groep en Floriade Expo 2022 op de circulaire 'Rondje Weerwater' brug bij Floriade. V.l.n.r.: Erik Kijlstra, Hans Bakker (Floriade Expo 2022), Bas Reimert, Gerrold Steenbergen. Foto door: Fotolinie

Bouwprojecten

Met de bouw van de Floriade-bruggen laat Reimert zien hoe de toekomst van de bruggenbouw eruit gaat zien. Het is een voorbeeld van intelligente, toekomstgerichte en waardevolle toepassingen van materialen. De bruggen zijn namelijk gemaakt van cementloos constructiebeton bestaande uit gerecycled Almeers betonpuin. Daarnaast is gebruik gemaakt van tweedehands buispalen en hergebruikt betonijzer en hout voor de leuningen. De Beverbrug heeft een bijenlint om CO₂ en fijnstof op te nemen en de ‘Rondje Weerwater’ brug is gemaakt van hergebruikte materialen en cementloos beton (65% CO₂-besparing). De makers zijn trots op het resultaat. Niet alleen levert de circulaire bouw van deze bruggen een besparing van CO₂-uitstoot op, het eindresultaat is ook prachtig! Voor de bouw van de “Rondje Weerwater” brug is Reimert genomineerd voor de Betonprijs 2021 in de categorie Duurzame Bouw.

Ondertussen werkt Reimert hard door aan de kavels voor de restaurants en sanitaire voorzieningen bij Floriade. De Reimert Groep kijkt uit naar de opening van Floriade Expo 2022 op 14 april én naar weer een jaar vol innovatieve projecten en mooie samenwerkingen.

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Rondje-Weerwaterbrug_Floriade-1

Rondje Weerwater

  Beverbrug_Floriade

Beverbrug